Cuxhavn – Boulogne Sur Mer 1


Da vi stå opp neste morgen i Cuxhavn pøsregnet det. Vi hadde ikke særlig lyst å dra, men vi har en avtale i Hoogsiel. Da skal vi møtes med våre venner fra Oldenburg. Etter en time kom vinden og vi kunne sette seil. Litt etterpå kom også sola og det ble en fin seildag. Det er veldig grunn her overalt og vi må seile langt vekk fra land eller øyer. Men også langt ute er det bare mellom 5 og 10 meter dyb. Rett før vi kom til innseilingen til Hoogsiel var det en redningsskøyte som har øvd seg på brannslukning. Veldig artig å observere, men vi måtte holde god avstand for å ikke få en dusj. For å komme til Hoogsiel må man gjennom en sluse. Det er faste tider når slusen åpner, så vi måtte vente i nesten 2 timer i en liten havn før slusen, fortøyd mot kaikanten. Sluesturen gikk helt fint og da vi kom ut på andre sida er vi på en liten innsjø. Her finnes det alt mulig fra vannskianlegg, kajakker, windsurfer til og med tråbåter. Veien inn til Hoogsiel blir smalere etter hvert og til slutt er vi på en liten elv som er kanskje 10-20 meter bred og har 3 meter dybe. Det føles rart. Sauer på engen på begge sider som man nesten kan ta på. Det finnes 2 havner her og vi velger den som er i sentrum av byen og som heter „Alter Hafen“. Her er det kjempekoselig!! Vennene våre kom etter en kort stund og det ble kafe og kake ombord hos oss. Etterpå fikk vi skyss til handleturen, noe som var veldig praktisk, siden vi trengte å fylle på litt av hvert ombord. Vi spiste middag i lag på et fint ute-restaurant. Det som var mest fascinerende her var at vi traff en tysk dame som har bodd i Bodø i flere år, men er flyttet tilbake til Tyskland for noen år siden. Vi traff henne en gang hos Barbara og Heiner (vi skal hilse!!) og hun ble nysgjerrig da hun så at det var en båt fra Bodø i havna. Helt utrolig hvor liten planeten vår er.

Besøk ombord i gammlehaven i Hoogsiel

Besøk ombord i gammlehaven i Hoogsiel

I innseilingen til Hoogsiel ble vi hilst med en spesialoppvisning.

I innseilingen til Hoogsiel ble vi hilst med en spesialoppvisning.

Hoogsiel gammelhaven

Hoogsiel gammelhaven

Neste dag startet vi allerede kl 7 for ikke å miste første sluseturen. Det var egentlig litt for sent allerede siden vi ikke kunne få med hele perioden med medstøm, men det er ingenting å gjøre med det. Vi seiler forbi Wangerooge, Spiekeroog, Langeog, Baltrum, Norderney og Juist før vi kommer til Borkum. Egentlig hadde vi tenkt oss til Norderney i dag, men det er så fin seilvind, at vi bare fortsatte litt til. Så det ble nesten 80 nm i dag. På Borkum finnes det 2 havner, men småbåthavna er merket med bare 1,2 meter dybde i sjøkartet, så vi tar ikke sjansen og går videre til den industrielle havna. Men her er det stygt. Vi fortøyer langs en flytebrygge som er tiltenkt større båter. Det er egentlig ikke lov å ligge her uten å ha vært i kontakt med havnemesteren, men det var bare taushet da vi ropte via VHF. Vi er sliten og vi orker ikke mer i dag. Neste dag var det heller ikke mulig å få kontakt med havnemesteren (det er lørdag), men en tysk seiler fortalte at man vanligvis bare får beskjed at man egentlig ikke har lov å ligge her og at man skulle dra så snart som mulig. Ingen som ville ha noe betaling. Like greit. Da vi satt i cockpiten før vi skulle dra, kom en dame forbi og snakket til oss på norsk. De har sneket seg inn i havna i natt og vi hadde ikke lagt merke til at det var kommet en norsk båt til. Veldig koselig. Det er første norske båt (Live Edge) vi treffer på siden Sæby i Danmark. Og veldig artig å snakke norsk igjen – det går fortsatt bra! Vi er jo litt redd at vi kanskje trenger ny norsk opplæring etter langturen. De skal seile samme tur som vi, men har en mye større båt og 3 barn ombord. De skal bli her en natt til siden de må sove litt. Spørsmål om de kommer seg videre i morgen siden det er meldt storm. Selv om det ikke er tillat å ligge her, kan de vel ikke jage de bort når det er meldt storm ute. De kan dessverre ikke gå gjennom de nederlandske kanalene siden de stikker mer enn 2 meter. Vi har tenkt oss til Delfzijl i dag og inn i det nederlandske kanalsystemet i morgen. Da kommer vi i hvert fall videre, selv om det ikke går så fort. Å ligge værfast her i Borkum er ikke noe vi har lyst til. Dessuten er det bare meld vind fra vest de nærmeste dager. Det tok ganske lang tid å komme til Delfzijl, men også fordi vi ikke har det så travelt og seiler selv om det er lite vind. Underveis har vi sol, torden og regn vekselvis. Litt skummelt når det er lyn og torden men det er ingen mulighet å seile fra det. Så vi bare krysset fingrene og har lagt iPad og håndhold GPS i stekeovn. Den skal fungere som Faradays bur hvis lynet skulle treffe oss. I Delfzijl legger vi oss i en ledig bås. Alle båser her er markert med et grønt eller rødt skilt, så man vet hvor man kan legge seg. En tysk seiler tar imot fortøyningen og forteller med det samme at en bru inn i kanalen er ødelagt og at de forventer å være i drift igjen på mandag. Det er lørdag i dag. Etter at Enno har vært hos havnemesteren fikk vi høre at reservedelen skal komme på mandag og at de skal teste brua på tirsdag. Veldig ergerlig. Og så vet vi jo ikke, om det fungerer på tirsdag…

Vi dro tidlig neste morgen igjen for å ha medstrøm – tilbake samme veien som vi har seilt dagen før. Etter hvert ble bølgene krapp og ganske stor og vi trodde at det var gammel sjø fra stormen i går. Vi vurderte å gå inn igjen til Borkum for det var veldig ubehagelig. Jeg ble ganske sjøsyk og livet var ikke artig lenger. Men Enno kom på at vi har strøm mot vind og at dette gjør at det er så mange og høye bølger. Vi bestemte oss for å holde ut og gledet vi oss nesten til vi skulle få motstrøm, og at det da skulle bli roligere. Det er også mer vind i dag enn det var meldt på værvarsel (20-22m/s). Og virkelig: da vi fikk motrøm ble det med en gang mer behagelig, men dessverre gikk også farten betydelig ned med 3 knopp og vi gikk med bare 3-4 knopp over grunn (før var det opp til 8 knopp). Innseilingen til Robbengathius ble også en liten utfordring fordi sjømerker i sjøen stemmer ikke overens med sjøkartet, selv om vi har en helt ny oppdatert kart. Vi følger nøye etter sjømerker, selv om det ser ut at vi seiler over steder der det bare er 0,4 meter dyb. Vi holder godt øye med dybdemåleren og holder pusten flere ganger, men alt går bare bra. Slusen åpner seg nesten med det samme, da vi nærmet oss. I denne slusen legger man bare fortøyningen rundt poller og justerer etter vannstanden i slusen. Veldig enkelt siden man ikke trenger å hoppe ned på noen klissete og lave treplanker. Vi kommer ut til en innsjø igjen og ikke langt etter slusen ligger havna i Lauwersmeer. En dansk seiler tok imot fortøyningen og vi pratet litt. Tror at han var glad for å treffe en båt fra Norden. Det er ikke så mange her… Ut på kvelden begynte det å regne, men det gjør ingenting fordi vi er ganske trøtt. Vi håper bare at været blir bedre i morgen. Nå kan vi ta en liten pause fra Nordsjøen som ikke har vist seg fra sin beste side hittil.

Det regnet hele natta og sluttet ikke da vi dro. Det er kjempefint i kanalene her, selv om det regnet „fra bøtter“ hele dagen. Regndråper rannt bare ned fra ansiktet og inn i jakken. Vi ble klissvåt og det var ikke noe sol å se i dag. Vi kom gjennom en sluse til og til sammen 11 bruer som åpner seg for at seilbåter med mast på kan komme gjennom. Hele ruta her heter „Staanede mastroute“. Vi har betalt 3,50€, 5€ og 7€ for alle sammen. Betalingen er veldig artig for de sender en tresko på en fiskestang. Veldig morsomt og skikkelig nederlandsk. Tidlig på dagen var vi helt alene på kanalene men etter at det ble litt venting foran noen bruer samlet det seg flere seilbåter og etter hvert kjørte vi i en kolonne med 4 seilbåter. Veldig praktisk at vi har noen nederlandske båter her siden vi ikke forstå et ord av det de prater om på VHF, alt går på nederlandsk. Vi snakket med en nederlandsk skipper („keep smiling“) da vi måtte vente på en bru i over en time og vi lå fortøyd foran de på kanalkanten. Han forklarte at hvis man får ett rødt og ett grønt lys så er de vi som får lov å kjøre først gjennom brua. Er det rødt får de fra andre sida lov å kjøre først gjennom. Veldig praktisk å vite. Dette gjelder også slusene. Dybden i kanalene er mellom 2m og 3,4m så vi holdt oss mest mulig i midten av kanalene. Det er mye jordbruk langs kaikanten men man kommer også midt gjennom byer og tettsteder underveis. Det er mange fine hus som er bygd rett ved kanten. En gang da vi måtte vente en stund før brua skulle åpne seg (de åpner seg ikke i rush-hour), har vi ikke passet på at det var trær langs kanalkanten da vi skulle fortøye. Så masten kom bort i noen greiner og det regnet noen blader på oss, men det gikk heldigvis bra, det også. I Norge trenger man ikke å se opp før man legger til… vi lærer noe nytt hver dag. I Leerwarden lå vi oss langside på en svensk seilbåt som hadde masten sin helt inne i trærne – lurer på hvordan de kom seg inn og enda mer om de kommer uskadd ut igjen. Siden vi ligger som båt nummer 2 har vi god avstand til greinene denne gangen. Vi gikk en tur til byen og oppdaget at de har en skeiv tårn her. Alle butikker er stengt siden det har blitt sent. Selv om vi ikke seilte en stor distanse i dag har vi brukt hele dagen pga ventetida foran bruer og at det er maks. hastighet 5 knopp. I en koselig Brasserie drakk vi kafe og øl. Det begynner å føles som ferie.

Betaling på nederlandsk. Bruvaktmestern betales ved å legge penger i en tresko.

Betaling på nederlandsk. Bruvaktmestern betales ved å legge penger i en tresko.

Staaende mast rute

Staaende mast rute

Sluser er vanlig i sentaleuropa.

Sluser er vanlig i sentaleuropa.

Det regnet mye hele natta og det ble ganske bråkete fordi store regndråper fallt ned på dekket fra trærne. I løpet av de første 7nm gjennom kanalene hadde vi allerede passert 7 bruer. Ofte er det én bruvakt som må betjene 2 bruer. Så han åpner og lukker den ene brua og så sykler han med paraply til neste bru og åpner denne. For en jobb!! I dag hadde vi også 2  jernbanebruer. Da var det litt mer venting, men vi fortøyde bare med hekken mot en påle, så det gikk fint. Været er bedre, dvs det regnet ikke hele tida, men det båser litt i dag. Da vi ventet foran en bru at den skulle åpnes, blåste vinden fra sida og vi måtte kjøre med motor hele tida for ikke å drive bort. Men etter hvert holdt båten seg fast på et sted og vi trodde at det var trærne som ga litt le, men da bruen åpnet seg og vi skulle ta opp farta la vi merke til at vi var med kjølen i gjørmen. Heldigvis var det ingen problem å kjøre ut igjen. Egentlig en veldig fin måte å holde båten på plass. „Keep smiling“ har også gjort dette en gang, da han kjørte med baugen inn i takrør. Det var 4 små innsjø vi måtte krysse i dag. Veien gjennom er godt markert med sjømerker og det er bare å følge etter. Kanalene har blitt bredere igjen og nå er det også mange fraktskip som er underveis. Da vi lå oss ved kaien hos havnemesteren i Lemmer har en stor tysk treseilbåt lagt seg bak oss. De skal også til Karibia. Vi hadde egentlig lyst å prate litt mer, men havneverten ga tydelig beskjed at vi måtte flytte oss for å gi plass til andre båter som skulle melde seg. Vi fikk siste båtplass her!! Tyskerne måtte dra videre. Igjen er vi veldig glad for at Inua ikke er så stor. Vi tenkte på „Live Edge“, den norske båten vi traff på Borkum og hvor de er hen nå. De kunne jo ikke gå gjennom kanalene og ute på Nordsjøen er det fortsatt mye motvind. Det er meldt mye vind til i morgen igjen og vi finner ut at vi har ikke lyst å drar videre. Nå har vi vært 39 dager på tur og ikke hadd én dag med båtkos. Så det er på tide med litt avslapping. Vi er kjempetrøtt og sliten. Vi gikk en tur langs strandkanten på dammen til byen. Vi handlet litt selv om det var flere km tilbake til båten. I Lemmer er det alt for mange båter som kjører på kanalen gjennom byen – skikkelig trafikkork dette.

Etter en hel regndag med båtkos, da vi bare forlot båten for å få oss en dusj, er vi klar til neste etappe. Forresten, da vi skulle fylle opp vannet i båten var det bare mot betaling, men en dusj får man gratis – og så lenge man vil. Rare greier her. Det regnet ikke i natt, men før vi kom til første sluse pøsregnet det igjen. Etter slusen er vi på IJsselmeer og her er det skikkelig seilvind! Vi heiser seil med en gang og kommer ganske så fort til slusen i Lelystad. Så er vi på Makermeer og også her kan vi seile. Bruen før Amsterdam er også stengt i rush-hour, så vi legger oss på venteplassen. Det er mange seilbåter her allerede, men allerførste plass er ledig og vi tar den. Vi må vente i en liten time og så kunne vi oppleve hvor mange seilbåter som passer inn i en sluse.

Alle ble med! Vi fortøyer i Amsterdam Marina som er litt utenfor sentrum, men det går ferger inn til byen. Men så langt kom vi ikke fordi det var en koselig restaurant i nærheten hvor vi spiste en sen middag ute og drakk veldig god øl (Texel).

Etter en liten handletur neste morgen kom vi oss av gårde. Det er ganske store skip som også skal ut i Nordsjøen. Det finnes mange svaner som holder til i kanalen og de lar seg ikke skremme av en liten seilbåt. Artig å se på.  Det er 3 sluser ut til Nordsjøen og vi antar at den minste er til fritidsbåter. Da vi nærmet oss så vi allerede at det var noen master inne i slusen, så vi ventet til de kom ut og så kunne vi kjøre inn. Med oss er bare en liten RIB. Vi har ikke betalt mer enn til sammen 15,50€ for alle sluser og bruer vi har seilt gjennom på „staande mastroute“. Det er ikke dyrt og vi undrer oss hvordan de kan drive dette her med så lite betaling. Fra Amsterdam til Den Haag er det en kjempelang sandstrand og det ser veldig innbydende ut. Vi har medstrøm på første delen av turen men etter hvert snur strømmen og vi har motstrøm. Noe som vises tydelig på fartsmåleren. Siste stykke går veldig sakte. Innseilingen til havna i Den Haag er kronglete og ganske trangt. Havna er stappfullt allerede og vi legger oss som båt nummer 3 ut på en annen seilbåt. Heldigvis ligger vi ganske langt fremme siden vi må dra tidlig i morgen pga strømmen. Ut over kvelden kommer det flere båter til og havnemesteren, som kjører rundt i en gummibåt, hadde sin fulle hyre med å finne plass til alle. De som ligger lengst inne har ingen sjanse å komme seg ut tidlig. Vi gikk først og handlet litt, så snakket vi litt med våre tyske båtsnaboer som var nettopp kommet tilbake fra en tur. Og så ble det en kjempefin tur til stranden som vi så på hele dagen fra båten. En veldig bred strand med fin sand. Og det er første gang vi er med føttene i Nordsjøen. Det er mange ute-restauranter og masse folk her. Et koselig sted.

Vi stå opp kl 6 neste dag og da vi kom ut på Nordsjøen var det allerede 2 seilbåter foran oss. Vi kunne sette seil med en gang. Selv om det er for lite vind til å seile får vi nesten en knopp mer fart når vi motorseiler. Vi må forbi Rotterdam hvor det er en stor containerhavn. Her gjelder spesielle regler i forhold til innseilingen av de store skip. Man må krysse med en 90 graders vinkel for å ikke komme i veien. Det passer helt fint for oss da vi kommer dit og vi går bak noen store fraktskip. Det er mange seilbåter å se og det er sol. Vi seiler i T-Shirt og shorts og det er veldig behagelig uten mye bølger. Midt i lunsjen kom det en RIB sidelangs med oss. Det var toll- og innvandringskontroll som ville sjekke oss. De kom ombord, håndhilste hyggelig på oss og stillte masse spørsmål. De ville se våre pass og skips-papirer og en av tollerne var nede og så gjennom hvert skap og skuff. Hver benk måtte åpnes og han banket på diesel- og vanntank. Det var heller ingenting å finne i bilgene og i akterlugaren. Siden det var veldig varmt nede i båten var han helt svett da han kom opp igjen etter en god stund. Men alt var i orden og vi fikk lov å dra videre. Heldigvis kunne vi holde kurs og fart hele tida, så det kostet oss ikke noe tid og vi hadde litt underholdning i ca 45 minutt også. De spurte også i hvilken havn vi skulle gå inn neste gang. Da vi sa Zwebrugge mente tollmannen at det ikke var noe hyggelig havn, men anbefalte at vi skulle gå et stykke videre til Oostende. Da skulle det være fint. Det var litt knapt for de å komme seg tilbake til sin RIB før vi kjørte over grensen til Belgia. Det er veldig flott her i Oostende og det er en kjempesnill havnemester her som har mye informasjon til oss. Det går en gratisferge til sentrum fra den ene sida og så kan man gå tilbake fra andre sida. Havna vi ligger her er ganske gammelt og veldig trivelig. I byen oppdager vi at de er ganske flinke her til å ødelegge fine gamle hus ved å bygge noe stygt nytt på de. Alt ser ut som om det er bygd på 70-tallet. Men veldig interessant arkitektur er det. Det er en kjempediger strandpromenade med en stor strand. Alt ser velpleid ut. Det er noen rare røde figurer som de har satt opp på promenaden og en kjempefin gotisk kirke har de også. En artig by, så tollmannen hadde rett med sin anbefaling. Det var en spennende dag.

Neste dag var også en fin dag men med for lite vind for å kunne seile, så vi motorseilte hele dagen. Det var veldig avslappende og siden vi hadde medstrøm gikk turen ganske så fort. Det er veldig koselig å komme til et sted litt tidligere på dagen. Siden vi seilte lenger enn planlagt i går ble turen i dag kortere. Dessverre er det søndag, så det nytter ingenting. Ingen butikker som har åpent. Det er ikke så mange havner her man kan seile inn til alle tider. De fleste må man vente på flo siden det er tørrfall i innseilingen og en sluse inn til havna. Vi fyller først diesel før vi legger oss langs gjestebrygge. Da Enno kommer tilbake fra havnemesteren forteller han at vi kan også legge oss i en bås. Veldig bra, da kommer vi i hvert fall tidlig ut i morgen fordi det er ingen som kan legge seg ut på oss. I båsen ligger det allerede en motorbåt men vi burdere at det er nok plass til Inua der også. Så flytter vi båten. Og det passet akkurat, litt skummelt, da vi oppdaget at det virkelig ikke var noe plass igjen mellom båtene. Stranden her er ikke så fint og det er masse folk har. Derimot er byen folketomt. Det ble en lang gåtur fordi byen ligger litt unna. Vi nyttet en kjempefin kveld i cockpiten. I morgen må vi starte kl 6 for komme til Boulogne sur Mer i mest mulig medstrøm. Rett før vi skulle legge oss kom jeg på å logge med inn i nettbanken for å se om det ligger noen ubekreftete betalinger der. Jeg fikk nesten sjokk, da jeg så at bunkringskaien skulle belaste kontoen med over 5000 NOK. Vi har jo bare fylt 36 l diesel, litt mer en 50€. Så jeg skrev med en gang en melding til banken at det her er feil og Enno sendte en melding til havna her. Nå er vi veldig frustrert for jeg tror ikke at vi får se pengene igjen. Vi tok ikke ut kvitteringen på bunkringskaien, skitt også!!!

Det ble ikke mye sov denne natta, og da ringeklokken vekte oss halv fem var vi ikke i særlig god form. Men det er en nydelig dag, sola er ikke kommet opp enda og det er behagelige temperaturer. Da vi kom ut kunne vi sette seil med en gang og i dag er det til og med nok vind at vi kunne slå av motoren. deilig!! Vi er båt nummer 3 som er å se ute på havet og etter hvert kommer det enda flere bak oss. Det ble en kjempefin soloppgang. Dessverre er det mye mer vind enn det var meldt, opp til 14m/s og vi får vind mot strøm igjen. Høye bølger, krapp sjø, ikke morsomt. De finner også andre seilbåter ut og de fleste som kom bak oss snur og går tilbake. I morgen skal det være enda mer vind, så vi drar videre uansett. Til sammen er vi nå 3 båter igjen som seiler videre. Etter 2 timer med seiling endret vindretningen seg og vinden kom mer forfra. Seilene stå ikke lenger, så vi rullet inn forseilet. med bare storseilet gikk det egentlig greit. Det er mange bølger som skyller over båten og vi må passe på å ikke bli dusjet. Så ble „sailing vessel Inua“ ropt opp på VHF’en. Det var fransk kystvakt som stillte mange spørsmål. Hvor vi kom fra, hvor vi skal hen, når vi startet i dag, hvor vi har vært dagen før osv. Og så trodde vi at de var fornøyde, men etter en kort stund ropte de oss igjen og fortalte at de ville komme ombord. Vi skulle senke farten og gå på en kurs mot øst. Så vi tok ned storseilet også å lå an på kurset som de ønsket. YES! Akkurat det vi trengte nå. Det var i utgangspunktet knapt allerede å komme til Boulogne sur Mer uten motsrøm, men nå kan vi vel bare glemme dette. Det er ikke sikkert vi gjør noe fart i det hele tatt når vi får motstrøm og motvind! Det var litt av en aksjon for de å komme ombord i så mye bølger, men de klarte det etter hvert. De hilste også veldig hyggelig på oss. Det var 3 stykker denne gangen og en av de klarte nesten å trå på autopiloten, men det gikk bra heldigvis. Vi fikk lov til å gå på rett kurs igjen men med litt mindre fart. Det er bare én av de tre som snakker engelsk. Han spurte mye mens han fylte ut et skjema. De så på skipspapirer og passene våre, men de var interessert i andre ting en nederlandsk toll var interessert i. Én gikk ned for å sjekke om vi ikke hadde med noe skummelt, men han holdt ikke ut så særlig lenge og var ikke så nøye som hans nederlandsk kollega. Det er ikke artig å henge med hodet opp ned får å se i alle kroker ombord når båten beveger seg som en terning i in ternings-shaker. Etter at han som snakket engelsk hadde fylt ut et skjema til var de fornøyde. Vi fikk også en kvittering for å kunne vise frem ved neste kontroll, hallo?? Det hele tok en god halv time og heldigvis drev vi med strømmen mot målet hele tida, så det var ikke så ille som vi først trodde. Etterpå kjørte vi bare videre med motor, vinden kom uansett mer forfra. Stakkars Inua som ble truffet av bølgene rett forfra ganske ofte. Det ender med en hard landing og et stort smell hver gang det skjer. Tida gikk i hvert fall fort i dag, ikke minst fordi vi fikk litt underholdning fra fransk tollvesenet også. Nå ligger vi i en veldig kort bås i havna. Vi har vært en tur til byen som er veldig koselig. I et smug fikk vi kjøpt tomater, agurk og et baguette hos en gammel dame i en bitteliten butikk. Slik har vi tenkt oss at det må være i Frankrike. Her blir vi liggende også i morgen siden det er bare meld mye motvind. Det skal bli mindre vind på onsdag – satser på at det stemmer for en gangs skyld.

Og nå er jeg veldig glad for det er første gang jeg er „up-to-date“ med bloggen!! I hvert fall på norsk! Det er ikke så mye ledig tid eller kapasitet til å gjøre noe, man har egentlig. Begge to har vi forestilt oss at det skulle være mer avslappende på langturen, men vi starter tidlig hver dag og kommer i havna veldig sent. Da er det nok å lage middag, rydde litt, skrive dagbok (som jeg gjør hver dag) og så er man trøtt. Kanskje det blir litt mer avslappende etter at vi kommet over Biscaya. Men dagen i morgen skal i hvert fall nytes. Vi har allerede funnet en bakeri hvor vi får kjøpt nystekt baguette og croissants. Det blir deilig!!!


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

One comment on “Cuxhavn – Boulogne Sur Mer

 • Ann Hilde

  Høres ut som om dere har nok å styre med. Ikke noe latmannsliv dere driver med 😉
  Spennende å følge med på turen!
  Har enda ferien og det blir rart å begynne på jobb uten deg ;-/
  Dere får ha en fortsatt god tur videre.
  Klæm fra Ann Hilde