Dolmsund – StokksundDolmsund – Stokksund 1


das Gewitter kommt immer näher...

 

 

 

 

kurz vor Stokksund

 

 

 

 

im Hafen von Stokksund, Inua liegt ganz hinten auf der linken Seite an der langen Brücke

Lefse.... så godt!!

Det var også regn i natt. Men da vi våknet var himmelen nesten blå! Kjempebra. Værmeldingen ser bra ut og vi har bestemt oss for å besøke Halten siden man hører det så ofte på VHFen. Tenkte det kan være artig å se fyret. Men vi måtte ha diesel først. I “havneguiden” fant vi ut at den var å få på Sistranda på Frøya. Ved ankommst der oppdaget vi et skilt ved inngangen til havna som sa at det var 1,8 meter ved lavvann. Det er nesten lavvann, men vi prøver oss sakte framover. Men etter et kort stykke og dybdemåleren plutselig på 1,10 meter (??) bestemmer vi å snu. Det er for skummelt. Alt går bra unttatt planen å bunkre diesel. Det er ikke noe bunkringskai på veien videre mot Halten og så forkaster vi planen å dra dit. Litt for lite diesel for å komme til Halten og tilbake til fastlandet dagen etter. Det er ikke meldt vind i det hele tatt, så da må vi regne med å bruke jerngeuaen.

Så krysser vi Frohavet. Vi ser skumle skyer som utvikler seg etterhvert til et gedigent tordenvær. Vi hører torden og håper at det ikke når oss. Vi er heldige, kom oss unna, nesten. En halv time for Stokksund havna begynner det å regne og i løpet av kort tid er vi klissvåte. Vi gikk en tur for å finne ut om det finnes diesel her, men nei! (Det står i havneguiden at det skal finnes ?!?). Men det er ikke så farlig, vi har ikke brukt så mye i dag, så det holder til i morgen også.

havna i Stokksund

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nå har vi bakt rundstykker og muffins og det lukter godt i båten.

 


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

One comment on “Dolmsund – StokksundDolmsund – Stokksund

  • Mama & Papa

    Hallo ihr zwei, in meinen Karten ist es mit 2K`s geschrieben! Schön dass ihr so weit gekommen seid und jetzt genügend Zeit habt, nach Hause zu kommen. Wir hoffen für Euch, dass ihr noch recht viele schöne Segeltage erlebt!

    Liebe Grüße
    Mama und Papa