Rørvik – StaumøyaRørvik – Straumøya


En koselig kai ved Brønnøysund

En koselig kai ved Brønnøysund

Dagen startet med regn 🙁 Men vi kastet løs før kl 10 og det er nesten enestående for oss. Kort etter Rørvik begynnte det å blåse fra sør-vest og vi rullet ut genuaen. Rom slør – lens kurs, da er det veldig behagelig å ha bare genuaen oppe. Nesten 6 knopp fart. Vi er fornøyde 🙂 Bølegne kommer rett fra sida, noe som gjør livet litt ubehagelig. Men det blir bedre etter at vi har kommet i le av øya Leka. Her snur vinden litt og vi får en bra slør-kurs. Vi heiser storseilet i tillegg. Enda mer fart (maks 8 knopp, men det værte ikke så lenge). Været blir bare verre og verre, det begynner å regne og det er kalt. Vi seiler nesten helt til Brønnoysund. Ved Torghatten var det bare noen minutter før vi kunne se hullet og så kom skyer, regn og tåke. I løpet av 3-4 minutt var Torghatten borte og hullet med den. Synd, men vi har jo vært der for 3 år siden. Likevel hadde det vært artig å se det fra havet.

Hurtigruten “Midnattsol” møter oss i det trange sundet rett før Brønnoysund, men heldigvis ikke på det smaleste stedet. Da måtte vi har slåss om hvem som for lov å dra først. Men tror nok at vi hadde blitt siste 😉

I “havneguiden” leser vi at Brønnøysund har gjesteplasser på utsiden av bølgedemperen. Det høres ikke særlig behagelig ut og vi bestemmer oss egentlig med en gang å dra et stykke videre. Da vi kjører forbi er alle plasser opptatt allerede. Plutselig ble vi oppkallt på VHFen. Det er Tekla som vi traff mange ganger underveis. De ligger på familiekai i Brønnøysund. De takker for noen etapper i lag og ønsker oss god tur videre. Vi får nok se om det var siste gang vi traff dem?!? De forteller også at det skal være en festival i byen og at dette er grunnen for at det er så fullt i havna.

Matrosen på kosen

Matrosen på kosen

Nå ligger vi helt alene på en flyttebrygge ved Straumenøya litt nord for Brønnøysund. Sola er kommet frem, men det er kalt 🙁 Vi er vel tilbake i Nordland 😉

Matrosen på jobb

Matrosen på jobb

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.