Gjessvær – Forsøl (Kvaløya)Gjessvær – Forsøl (Kvaløya)


Værmeldingen stemmer ikke i det hele tatt. Det skulle ikke være vind i dag, men vi fikk faktisk helt perfekt seilvind fra sør-øst med 5-8 m/s. 🙂 Først på dagen var det mye sol, men etter hvert ble det mer og mer overskyet og den siste timen fikk vi litt regn også. Men det er ikke kalt i det hele tatt.

Så bra at vi har vært på Nordkap i går. Det var en kjempefin dag med bare sol! Vi så tre seilbåter i dag på vei nordover. De får det ikke så flott som vi. Også skal det bli stiv kuling rundt Nordkap i kveld.

 

 

 

matlaging underveis

Nå ligger vi for anker i en bukt ved siden av Forsøl. Det er meldt opp til stiv kuling fra vest i morgen*, og den ene natta vi lo til kais i Hammerfest var allerede ganske urolig selv om det var lite vind fra sør. Med vestvind må det være helt forferdelig. Vi holdt oss derfor på østsida av Kvaløya.

 

 

 

 

På veien hit kjørte vi innom et forlat fiskevær. Det er på bildet til venstre. Fiskemottaket brant vel ned og da bestemte folk å flytte fra i steden for å bygge det opp på nytt. Men det er ikke noe sted man kan legge seg til her. Og vi har heller ikke tenkt å bli her i dag. Det er så bra seilvind – vi må bare fortsette 😉

Det er veldig mange fugler her og det er det eneste vi hører her. Vi tenkte først å legge oss på flyttebrygga i havna men den er tiltenkt større båter. Det henger store dekk på sida av kaien – våre fendere forsvinner bare inne i de 😉 Dessuten ser det mer ut som en søppelplass enn et koselig sted.

 

*hvis det stemmer 😉

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.