Øksfjord – Bergfjord


Vi våknet til herrlig solvæar og det er varmt!! Etter en lang frokost ute i T-shirt kom vi oss i 12 tida av gårde. Målet er en isbreen bare 2 fjorder videre. Først er det vindstille men etter hvert kom det litt vind og vi kunne seile.

Det er utrolig mange og forskjellige fugler her og landskapet inne i fjorden er helt fantastisk! Det lønner seg å tar seg tid for å utforske fjordene. Ved slutten av fjorden ligger det en bygd. Mens vi holder på med å fortøye midlertidig på noe som ser ut som en hurtigbåtkai kommer to gamle gubber rundt hjørnet. Vi spørrer om vi kan ligge her noen timer for å gå turen til isbreenen. De sier det går greit, hurtigbåten skal ikke komme for i morgen kl 7. Men de foreslå at vi også kunne fortøye på en trekai på motsatt side av bygda.

 

 

 

Og det gjør vi. Kaien her ser bedre ut. Det er ikke så mange dekk i forskjellig størrelse og avstand fra kaien. Mens vi fortøyer oppdager vi noen egg. Vi drar båten et godt stykke tilbake, bort fra reiret. Vi lurer på om reiret er allerede forlatt siden det  var ingen fugl som ble sint på oss da vi nærmet oss. Er det måseegg, Jakob??

Så startet vi turen til isbreen. Det er massevis av mygg og knott har og det tar ikke lang tid før vi ble utsatt for angrep, huff!! Men turen er veldig fint. Stien vi fant forsvant etter kort tid og vi måtte finne vår egen vei. Et stykke lenger opp finner vi trestaker som markerer stien. Nå blir det litt lettere å gå. Vi når frem til en innsjø og følger elven videre. Litt lenger opp ved siden av elven må vi krysse en bru. Hvis man kan kalle det for bru – jeg synes det var veldig skummelt å gå over den. Den er veldig smal og har ingen rekkverk. Under oss en rivende elv… men det går bra. Ikke lenge etter kommer vi til neste innsjø. En tredjedel av innsjøen er fullt opp med avleiringer til isbreen slik at vi kan gå på det. Det er mange blomster her og mose som lyser nydelig grønn i sollyset. Vi går nesten helt til isbreenen før vi snur igjen. Veien tilbake går fortere, som vanlig.

Da vi ankommer på kaia ligger Inua 3-4 meter under oss. Fordi vi flyttet båten lenger bak (pga fuglerede) er stigen nå et godt stykke foran båten. Vi trengte jo ikke stigen da vi kom siden det var høyvann. Nå måtte vi først flytte Inua lenger frem slik at vi kunne når Inua fra stigen. Med det samme ser vi at vi ikke kan blir har i natt. Dekkene på kaia er et godt stykke over oss. Når det blir høyvann igjen kommer Inua til å sette seg fast under dekkene. Det viser seg at kaien ikke var så bra som vi tenkte, vi slår løs igjen.

Enno mener at han hadde oppdaget en fortyningsboje i en liten bukt like i nærheten. Så vi skulle prøve det. Det viste seg og være noe fiskeredskap da vi kom nærmere. Det som Enno syntes var en krok på toppen (via kikkerten) fløy plutselig av gårde. OK, ikke noe ankring her for bukten er for dypt.

Litt lenger opp i fjorden ligger en liten landsby og vi fortøyer på en flyttebrygge der det allerede er montert mange fendere. Det er klokken 22 allerede og det er ingen her som vi kan spørre om vi kan ligge da. Så får vi se om det dukker opp noen for å jage oss bort.

Vi våknet til herrlig solvæar og det er varmt!! Etter en lang frokost ute i T-shirt kom vi oss i 12 tida av gårde. Målet er en isbreen bare 2 fjorder videre. Først er det vindstille men etter hvert kom det litt vind og vi kunne seile.

Det er utrolig mange og forskjellige fugler her og landskapet inne i fjorden er helt fantastisk! Det lønner seg å tar seg tid for å utforske fjordene. Ved slutten av fjorden ligger det en bygd. Mens vi holder på med å fortøye midlertidig på noe som ser ut som en hurtigbåtkai kommer to  gamle gubber rundt hjørnet. Vi spørrer om vi kan ligge her noen timer for å gå turen til isbreenen. De sier det går greit, hurtigbåten skal ikke komme for i morgen kl 7. Men de foreslå at vi kunne også fortøye på en trekai på motsatt side av bygda.

Og det gjør vi. Kaien her er mye bedre. Det er ikke så mange dekk i forskjellig størrelse og avstand fra kaien. Mens vi fortøyer oppdager vi noen egg. Vi drar båten et godt stykke tilbake, bort fra reiret. Vi lurer på om reiret er allerede forlatt siden det  var ingen fugl som ble sint på oss da vi nærmet oss. Er det måseegg, Jakob??

Så startet vi turen til isbreen. Det er massevis av mygg og knott har og det tar ikke lang tid før vi ble utsatt for angrep, huff!! Men turen er veldig fint. Stien vi fant forsvant etter kort tid og vi måtte finne vår egen vei. Et stykke lenger opp finner vi trestaker som markerer en vei. Nå blir det litt lettere å gå. Vi når frem til en innsjø. Litt lenger opp ved siden av elven må vi krysse en bru. Hvis man kan kalle det for bru – jeg synes det var veldig skummelt å gå over den. Den er veldig smal og har ingen rekkverk. Under oss en rivende elv… men det går bra. Ikke lenge etter kommer vi til neste innsjø. En tredjedel av innsjøen er fullt opp med avleiringer slik at vi kan gå på det. Det er mange blomster her og mose som lyser nydelig grønn i sollyset. Vi går nesten helt til isbreenen før vi snur igjen. Veien tilbake går fortere, som vanlig.

Da vi ankommer på kaia ligger Inua 3-4 meter under oss. Fordi vi flyttet båten lenger bak (pga fuglerede) er stigen nå et godt stykke foran båten. Så må vi først flytte Inua lenger frem slik vi når trappen. Med det samme ser vi at vi ikke kan blir har i natt. Dekkene på kaia er et godt stykke over oss. Når det blir høyvann igjen kommer Inua til å sette seg fast under dekkene. Vi slår løs igjen.

Enno mener at han har oppdaget en fortyningsboje i en liten bukt i langt borte. Så vi skulle prøve det. Det viser seg og være noe fiskeredskap da vi ser nærmere på det. Det som Enno sytes var en krok på toppen via kikkerten fløy plutselig av gårde. OK, ikke noe ankring her for bukten er for dypt.

Litt lenger opp i fjorden ligger en liten landsby og vi fortøyer på en flyttebrygge der det allerede er montern mange fendere. Det er klokken 22 allerede og det er ingen her som vi kan spørre om vi kan ligge da. Så får vi se om det dukker opp noen for å jage oss bort.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.