AndenesAndenes 2


Bursdagen min i dag! Og da var jeg litt kresende angående hva vi (JEG) skulle ha til frokost. Hadde ikke lyst på det vi hadde i kjøleskapet. Derfor tok vi en tur innom nærmeste butikk for å handle. Det ble nystekt brød med masse god pålegg, speilegg, riktig appelsinjuice og mye mer. (ikke akkurat lavkarbo 😉 Resultatet var at vi spiste frokost ganske sent. Det er overskyet og det blåser en kald vind i dag, så vi bestemmer oss for tilbringe dagen i Andenes.

 

Det er jo litt spennende å ligge på en trekai og ikke på en flyttebrygge. Man må fortøye slik at man ikke henger i fortøyningen når det er lavvann. Vi ankom i går da det var flo og det var bare to trappetrinn opp på brygga. Men Enno har beregnet taulengde riktig og alt går bra, også når det er 5-6 trappetrinn opp på brygga. Nå har vi for første gang også bruk for Enno´s hjemmelagde fenderbord. Det fungerer utmerket – kunne ha vært litt lengre.

 

 

 

Andenes fyr

Andenes er et koselig sted med vakre gamle hus og et stort fyrtårn. Den er spesielt fin, synes jeg. 

Så skulle vi finne ut hvor vi kan fylle diesel i morgen før vi drar videre. Bunkringskaien som er beskrevet i Havneguiden finnes ikke lenger 🙁  Etter noen spørrerunder med lokalbefolkningen treffer vi på en gammel mann som holder på med å fortøye sin lille fiskebåt. Han anbefaler nærmeste bensinstasjon og kanne. OK da, det er ikke så langt og 20l Diesel er da ikke så tungt… Da vi forteller at vi ikke så noen hvaler i går da vi ankom kunne han fortelle at han har tatt med seg mange ut på tur for å se hvaler. Han mener at de er ikke alltid så lett å finne, men han hadde en knallgod idé: man kunne jo bare fortøye en oppblåsbar hval litt lenger ute. Folk legger sikkert ikke merke til det. ” de e jo sjøsyk uansett, hele gjengen”. Artig fyr 😉

Det ble en riktig god middag med boknafisk, vin/øl og sjokoladefondant til dessert!! Heller ikke lavkarbo dette, men jeg blir jo bare en gang 45 :-).

 


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 comments on “AndenesAndenes

 • Mama & Papa

  Hei Karin und Enno,

  es war nicht schwer das geschriebene zu übersetzen. Zu was gibt es Übersetzungsprogramme. Habt ihr eine Tankstelle gefunden? Andenes hat uns auch gut gefallen. Geht es weiter nach Grillefjord?

  Griasla vom Schwobaland
  Mama und Papa

 • kirstin

  Kos dere i Andenes, gå opp i fyret og nyt utsikten og ta en tur innom noe av alt det andre Andenes har å by på. Kos dere og god tur 😀