Nå er vi i gang


Nå er vi tredje dag på sjøen og alt er fint.

På lørdag kl 12 passerte vi Moloåpningen i Bodø. Mens venner stå på Nyholmen og på moloen fulgte Bimbo oss ut. Veldig koselig!! Rart å tenke at vi ikke kommer tilbake så snart. Jeg tror vi har ikke forstått det enda at vi skal være borte så lenge. Akkurat nå føles det som begynnelsen av vanlig sommerferie.

Etter Moloåpningen kunne vi heise seil og seile ut til Saltenfjorden. Da forsvant vinden etter hvert og vi gikk for motor resten av turen første dag. Det var veldig synd, men vi la et godt stykke bak oss. Etter ca 60nm la vi til kai på Selsøyvik. Vi var ganske sliten begge to etter de siste veldig travle dager i Bodø. Det var mye å tenke på, ikke bare at vi ikke glemmer noe viktig til turen, men også at alt er i orden i huset. Enno fikk seg en skikkelig blund fra Sørfugløy til forbi Støtt og jeg sov fra Bolga til nesten Selsøyvik. Vi hadde sol i starten, men etter hvert ble det mer overskyet og samtidig kjøligere.

Vindmåleren fungerer bare når den får nok vind og autopiloten trengte en omgang med kontaktspray til vi fikk den til å virke, ellers fungerer alt som det skal.

På søndag fikk vi se Hurtigruta gå gjennom det trange sundet på Selsøyvik, før vi slå løs. Vi kjørte med motor gjennom sundene og da vi kom ut heiste vi genakker og seilte på yttersida av Tomma. Og det var bra vi gjorde, vi traff nemlig på første “boat boy” som hadde fisk til tilbud. Det var Jakob som var ute på fisketur. De kjørte et stykke ved siden av oss og det var kjempeartig!! Det er jo egentlig Jakob som er ansvarlig for at vi er på langtur nå. Det var seilkurs på Bodø Seilforening i 2007 og Jakob foreslå at vi kunne jo delta…. det var starten av eventyret 😉

Det var perfekt vind hele dagen og vi seilte hele veien. Vi fikk et lite sjokk, da jeg oppdaget at kick’en til bomnedhal ikke lenger var festet til masten. Splinten til bolten har falt ut og alt hang løst. Heldigvis fant vi bolten igjen på dekk. Og selvfølgelig var esken med splintene stuet godt bort i siste hjørne i akterlugaren. Jeg tror nok det er ikke siste gang at vi ”ommøblerer” akterlugaren som fungerer som stuerom ombord. På Igerøy (Vega) fikk vi hjelp av to hyggelige karer til å fortøye. Da de spurte om vi skulle langt, svarte vi til Karibia. Oh, så pass langt, var svaret.

I dag startet vi meg god vind og vi heiste bare genakker. Det gikk kjempefint og vi hadde rund 7 knopp fart, men litt før Leka forsvant vinden og vi måtte starte motoren for å komme videre. Egentlig skulle det blåse opp til liten kuling ut på ettermiddagen – men det må ha vært et annet sted. Likevel kom litt vind tilbale og vi kunne seile helt til Rørvik.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.